Continental dio najveće biciklističke zabave!

Superlativa oko Utrke po Francuskoj, najveće sportske zabave na svijetu, koja traje tri tjedna, ne nedostaje. U Continentalu smo ponosni da smo i mi dio tog ogromnog auditorija, koji se prenosi na više od sto televizijskih postaja u 190 država svijeta.

Kao jedan od glavnih partnera Utrke po Francuskoj, i tako će biti do najmanje 2022. godine, u središtu pozornosti smo i zbog naših proizvoda, koji su svako ljeto prezentirani na cestama Francuske, već od 2018. godine kada smo postali partner utrke. Naime, sva formalna vozila utrke su “obučena” u Continentalove pneumatike PremiumContact 6, bina za pobjednike pojedinačnih etapa u znaku je nagrada i oznaka Continentala, a prije svake etape odaberemo i opremimo osam ljubitelja biciklizma, koji nakon toga odvoze prvih i zadnjih 30 kilometara svake etape, naravno par sati prije nego što se na istim cestama nađu profesionalci.

Prisutni smo svugdje, na biciklima ekipa također. Na ovogodišnjoj utrci, gdje će biciklisti odvoziti više od 3.500 kilometara po Francuskoj, s Continentalovim pneumaticima takmičiti će se čak šest profesionalnih ekipa. To su ekipe Sunweb, Groupama FDJ, Bahrain McLaren, Arkea Samsic, Ineos i Movistar.

Pneumatike, koje na utrci koriste biciklisti, ručno su izrađene u Njemačkoj i sadrže »Black Chili«, iznimno kompleksnu gumenu smjesu, koja odlično prianja na cestovne podloge (mokre također).

Odabir Continentala je, takoreći, recept za konačni uspjeh na Utrci po Francuskoj, jer posljednja tri pobjednika, Chris Froome 2017. godine, Geraint Thomas 2018 . godine i Egan Bernal lani, do cilja na Elizejskim poljanama dobiciklirali su na našim pneumaticima. Čak osam od zadnjih deset pobjednika okretalo je pedale bicikala opremljenih Continentalom!

Hoće li tako biti i 20. rujna ove godine? Neka zabava počne!